Csobánkai gigapanoráma az Oszoly-csúcsról

A tavalyi ősz folyamán sikerült elkészíteni a fotókat és mostanra összeállt a csobánkai gigapanoráma az Oszoly-csúcsról. Nem ártott volna a fényképezés idején egy kicsit tisztább levegő, de mindenért kárpótoltak az ősz gyönyörű színei. Az Oszoly-csúcsról, amint a gömbpanorámából is kivehető, nem lehet teljesen körbenézni, de feltétlenül érdemes a környéken járóknak idelátogatni, hiszen a kilátás csodálatos és észak-nyugati irányban jól látható Pilisszántó fölött a Boldog-Özséb kilátó is.

Pomázról is közel van, de egy mini hosszúságú, ám meredek sétával Csobánkáról a legegyszerűbb megközelíteni. Aki hosszabb túrára vállalkozik, annak elérhető közelségben van a Kevély nyereg és a Nagy-Kevély csúcs is.

A felvételeket egy 100-as makró objektívvel készítettem APS-C szenzoros fényképezőgéppel. Vízszintesen 5 fokonként egy, függőlegesen 15 fokonként négy sorozat fénykép készült és így a panoráma nagyjából 150 képből állt össze. A kezdő gömbpanorámából a nagyító ikonra kattintva lehet megnyitni a gigapanorámát.

gigapanoráma az Oszoly-csúcsról