05. Információs ablakok

A virtuális séta további összetevői az információs  ablakok. Segítségükkel a virtuális sétában található tárgyakról vagy a tér bármely részéről részletes információkat tudunk megosztani a látogatókkal. A térben elhelyezett ikonokra kattintva, a felugró ablakban részletes szöveges leírás, további – akár teljes képernyős – fotók, videók és egyéb dokumentumok is megjeleníthetőek.

 • Részletes leírás

  A leggyakrabban használt kiegészítő. Segítségével a tér adott részéről részletes leírást oszthatunk meg. Például a leírás szólhat egy termékről, egy szállás felszereltségéről, egy műalkotás készítőjéről.

 • Fénykép

  Az adott helyiségből kiemelhetünk egy részletet egy közeli fotó segítségével, vagy olyan fotót is megoszthatunk ami kiegészítő információkat tartalmaz illetve más nézőpontból mutat meg egy tárgyat.

 • Videó

  A térben levő, mozgó tárgyakról videók segítségével adhatunk élethű élményt. (például: gép működés közben). A videó lehet egy személy által tartott beszéd is. A videók beágyazásának részletes lehetőségeiről a cikksorozat hetedik részében vagy a Videó alcímre kattintva tájékozódhatunk.

 • PDF dokumentum

  Lehetőségünk van továbbá a felugró ablakban kész PDF dokumentum megjelenítésére is. Ilyen dokumentum lehet egy prospektus, katalógus, menü, árlista.

A cikksorozat következő része IDE kattintva érhető el.