Pomázi időutazás

Pomázi időutazás részese lehet bárki, aki ellátogat a Pomázi Művelődési ház honlapjára, ugyanis nemrég elkészült a Pomázi Örökség Tájház virtuális sétája.

Avirtuális séta lehetővé teszi, hogy betekintést nyerjünk a régi sváb és szerb lakósok házaiba és életvitelébe. A tájház épületének két különálló részében korhű eszközökkel és berendezési tárgyakkal találkozhatunk. Mindamellett, hogy körbe tudunk nézni az adott helyiségekben,  a virtuális sétába nagyon sok kiegészítő került. Egyrészt a magyar mellett, szerb, német és angol nyelvű feliratok segítik a navigációt, másrészt minden részletes információ, amivel találkozunk szintén négy nyelven jelenik meg. A sétát a különböző lakrészekben az adott nemzetiségre jellemző  háttérzene teszi hangulatosabbá. Továbbá narráció is kiegészíti a magyar nyelvű feliratokat.

A vezérlőgombok közé ezúttal bekerült az automatikus lejátszás lehetősége. A lejátszás gombra kattintva ,hátradőlve, egy előre megtervezett útvonal mentén kényelmesen bejárhatjuk az egész tájházat  narráció kíséretében.

Pomázi Örökség Tájház

Egyik érdekessége a virtuális sétának az, hogy ugyanazon helyiség kétféle ruhába öltöztetve jeleníthető meg, a nézők választhatnak a karácsonyi és a húsvéti installációk közül.

A beágyazott játékok még inkább érdekessé teszik a pomázi tájház virtuális sétáját. Ezen játékok elsődlegesen oktatási céllal készültek, melyek során régies megnevezésű tárgyakat kell megkeresni a különböző helyiségekben. Megéri kipróbálni, mert a nyertes jutalomban részesül.

A virtuális séta kapcsán egy interjú készült velem, melyben beszélünk a séta készítésének történetéről,  a virtuális séták hazai elterjedéséről és a felhasználási lehetőségekről is. Az interjú a Pomázi Művelődési Ház Youtube csatornáján itt tekinthető meg.