Egy tiszta tó Kranjska Gora mellett

Egy tiszta tó található Kranjska Gora mellett. Szlovénul a jasna tisztát jelent, neve valóban szó szerint értendő, hiszen a Pisnica  folyó gleccservize táplálja.  A városközponttól csupán 2 km-re található. A tó 15-20 perc alatt körbesétálható, a partját kávézók és éttermek tarkítják.

Kranjska Gorában rendezik meg Szlovénia legnagyobb terepfutó versenyét melyre még a nyáron beneveztem. A verseny küzdelmeit másnap, a mesés színjátékáról híres Jasna tó partján a napsütés valamelyest enyhítette ugyanis volt „szerencsém” a verseny jelentős részét esőben, hidegben, hóviharban és temérdek sárban tölteni.

Ez az elbűvölő alpesi város Szlovénia északnyugati csücskében, a Júliai-Alpok hegyei között húzódik meg, az olasz-osztrák-szlovén hármas határ közelében. Télen síparadicsom, nyáron pedig a túrázók mekkája de nem elhanyagolható tény az sem, hogy több mint 150 km kerékpárút is várja a sport szerelmeseit. 

A lenti képre kattintva a virtuális sétában szinte a lábaink előtt fekszik ez a tiszta tó, melynek vize visszatükrözi a Kranjska Gora környéki hegyeket. Mivel a Jasna tó két összekapcsolt mesterséges tóból áll, két nézőpontból is megmutatom a helyszínt.

Kranjska Gora Jasna tó